Mehmet Şimşek: Avrupa ve Orta Doğu ile dostuz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 8. Türk-Alman Ekonomi Günü'nde yaptığı konuşmada, "Biz Avrupa ve Orta Doğu ile hem yakınız hem de dostuz." dedi. Şimşek, 2026'da tek haneli enflasyona ulaşılacağını da ifade etti.

Mehmet Şimşek: Avrupa ve Orta Doğu ile dostuz
Yayınlanma:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 8. Türk-Alman Ekonomi Günü'nde yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Şimşek, Almanya'daki KOBİ'lerle Türkiye'deki KOBİ'lerin güçlü ilişkileri olduğunu ve bu diyalogu güçlendirmek gerektiğini söyledi.

"Türkiye ve Almanya arasındaki diyalogu önemsiyoruz." diyen Şimşek, "Yapay zekâya hazırlık seviyemizi arttıracağız." dedi.

ALTYAPIYA 280 MİLYAR DOLAR YATIRIM

İmalat sanayisinde Almanya'nın güçlü olduğunu hatırlatan Şimşek, Türkiye'nin de imalat sanayisinde çok iyi olduğunu söyledi. Türkiye'nin son 15-20 yılda 56'ncı sıradan 40'ıncı sıraya yükseldiğini belirten Bakan Şimşek, 20 yılda altyapıya 280 milyar dolar yatırım yapıldığını kaydetti.

İmalat ve inşaat şirketinde Türkiye'nin dünyada 2'nci sırada olduğunu vurgulayarak dünyada önemli projeleri Türk firmaların hayata geçirdiğini ifade etti.

ENERJİDE DÖNÜŞÜM

Enerjide dönüşümün önemli olduğuna vurgu yapan Mehmet Şimşek, gelecek 10 yılda 100 milyar dolar yatırım yapacaklarını söyledi. Türkiye'nin Orta Vadeli Programı'nı hatırlatan Bakan Şimşek, "Problemlerin çözülmesi, enflasyonun tek haneye düşürülmesi ve yapısal dönüşümün gerçekleşmesiyle Türkiye'nin daha yüksek büyüme potansiyelini arttıracak." dedi.

"BAŞARACAĞIZ"

Şimşek, "Uzun bir yolculuk ama başaracağız çünkü çok iyi bir programımız var." diyerek Orta Vadeli Program'ın devam edeceğini bir kez daha vurguladı.

Depremde gösterdikleri dayanışma için Almanya'ya teşekkür eden Bakan Şimşek, "Her zor anımızda Almanya bizim yanımızda olmuştur. Almanya'ya ve Alman halkına teşekkür ediyoruz." dedi.

Enflasyona ilişkin de beklentileri açıklayan Şimşek, 2026'da tek haneli enflasyon rakamına ulaşılacağını öngördü.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.